+ 70-408-3100 | info@londonstyle.hu

London Style - Learn & Smile 

Német nyelvi és képzőművészeti tábor

 

Ha németet tanul gyermeked az általános iskolában, szeretnéd, ha fejlődne, de ugyanakkor jól érezné magát és a 10-12 éves korcsoportba tartozik, akkor hozd el a július 15-vel induló német táborunkba!
Teljesen rendhagyó lesz, mert Gabi néni nem csak némettanár, de festő-és fuvolaművész is. A gyermek tanul majd egy másik látásmódot, sok kulturális háttér információt, mivel Kopiás Gabriella 20 évig élt és tanított Bécsben. 
Tízórai, ebéd és uzsonna biztosított.

Ebéd után rövid Szieszta, majd rajzolni, festeni tanulnak a gyerekek.

Mivel a művészet egy erősebb jobb agyféltekés tevékenység, ez kiválóan hat a memóriára és a német is jobban fog menni. 

 

 Képek a 2019-es táborról

 

 

 

 

 Gyerekek véleménye :) 

 

 

 

 

 

Mi lesz a KÉPZŐMŰVÉSZETI részben?

 Meginterjúvoltuk Gabi nénit (Kópiás Gabriella, némettanár, festőművész, fuvolaművész), aki a tábort vezeti:

Bácskai Zsuzsa: - Mi köze a németkurzusnak a festészethez?

Kópiás Gabriella - Nemrég tértem haza Ausztriából, ahol hosszasan tanulmányoztam a művészi életet, azon belül is legfőképp a virágfestészetet, amelyet holland mesterektől tanultam el. Félállásban porcelángyárban dolgoztak,félállásban a Belvedere képeit másolták, mielőtt mesterek lettek, - ez egy olyan csodálatos időszak volt, ahol csak a porcelángyárban 130 festő dolgozott, amiből 50 kifejezetten virágfestő volt...és ezt a város el tudta tartani, akkor igény volt a szépségre.
 
Bácskai Zsuzsa: - Mi a helyzet a nyelvtanulással?
 
Kópiás Gabriella: - Természetesen ez idő alatt jól megtanultam a nyelvet is, sokat jártam múzeumokba és könyvtárba, - hisz bennünket minősít, hogy milyen kifejezésekkel beszélünk,hogy mit adunk ki a kezünkből, milyen stílusú a ruházkodásunk vagy a lakásunk, és ugye tudjátok hogy ez nem kínai gyerekek által legyártott állítólagos márkáktól függ?
 
 
Bácskai Zsuzsa: - Miért fontos az egységesség, összhang és harmónia?
  

Kópiás Gabriella: Túl azon, hogy az élet, a szervezetünk maga is egy rendkívül finoman összehangolt rendszer, ahol sejtek hormonok, enzimek százezrei tudják milligrammra, hogy hol a helyük, s ha akárcsak egy milligrammal is több keletkezne valamiből, azonnal betegséget érzünk, - mégis vagy talán éppen ezért egy egységes közegben érjük el mindannyian a teljesítőképességünk optimumát.
Ez az egységes közeg leginkább a természettől tanulható.
Bácskai Zsuzsa: - Hol lehet ezt látni a környezetünkben?
 
Kópiás Gabriella: - Ha megnézitek Fehérvár Belvárosát, látjátok hogy egységes az építészete, ez örömmel tölt el, egyes statisztikák szerint  a szépség gyógyít is.
De amíg  ma nem mindenhol találunk ilyen különleges igénnyel szervezett rendszerezett és díszített részeket, addig az a jó hír, hogy van teendőnk:
fel kell tennünk kérdéseket, kutatnunk kell, hogy miért hat ránk valami pozitívan, kutatnunk kell a módot, hogyan fejlődhetnénk fel precizióban, technikában,kitartásban, tudásban, gondolkodásban összhangban a régi nagy mesterekhez. Ki kell szűrnünk őszintén azt is, ami zavaró, nem oda illő, irritáló vagy rendezetlen. 

Bácskai Zsuzsa: - Honnan tudják a gyerekek, hogy ezt ők is el tudják sajátítani? Mit üzensz azoknak, akik szeretnének részt venni a táborban?

 
Kópiás Gabriella: - A szorgalomban és  a tehetségben biztos vagyok :-) Két dologra lesz szükség, ha egyszer nagyot akarunk alkotni:
világlátásra és a stílusok ismeretére, - amihez nyelvtudás kell.
 
Bácskai Zsuzsa: - Mire számíthatnak a gyerekek részedről?
 
Kópiás Gabriella: - Ebbe tudlak bevezetni benneteket, hisz  a német nyelv rendszerető, korrekt, átlátható, és tiszta.
Ehhez délutánonként hozzátesszük  a mi kis fantáziánkat, játékosságunkat, kinyitjuk a látókörünket, szétnézünk  az olaszok, a franciák és a saját díszítőművészetünkben, belélegezzük a virágokat és elkezdjük az első lépéseket egy igényes festészet és kézművesség felé.
 
Ami persze évek szorgalmas munkája,de a jó alapok után a megfelelő  inspirációktól vezettetve néhány évtizeden belül Ti fogtok csodás kapubejárókat készíteni,bútorokat megálmodni,egyre komplexebb stukkókat és motívumokat kitalálni,és lelki békét találni a kézzel festett részletek készítésekor vagy nézésekor.
 
Ha van kedvetek rácsodálni, hogy milyen az a szépség,amit nem kell magyarázni,hogy mennyi erő van a valós művészetekben,s 
ha van kedvetek látást és érzékelést fejleszteni,s ha megértjük,hogy a mindenkori motiváció szóban ott rejlik a MOTIV,MOTIVUM, a kép, a minta,-akkor gyertek Gabi nénihez,változtassuk időnket,erőnket alkotássá és belső szellemi fejlődéssé.

 

 
 

Jelentkezés
Elérhetőség - Értesítési cím
Adataidat szigorúan bizalmasan kezeljük, azt harmadik félnek nem adjuk ki és csak a tanfolyam szervezéshez használjuk fel.

 

London Style

Székesfehérváron 1995 óta a második legrégebbi, de talán az egyetlen igazi, beszédcentrikus nyelviskola vagyunk.

Nyitvatartás

 Események kezdete előtt egy órával, illetve telefonos egyeztetés után.

Nyilvántartási szám:

B/2020/009175 n

 
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +36-70-408-3100
 

Hol találsz meg minket?

Székesfehérvár belvárosában a Budai út 9-11. III emeletén a Trade Center Üzletházban, volt Viniczai Cukrászda (ma Lionel). Nyomd meg a 317-es kapucsengőt és gyere fel a lifttel a III.emeletre, majd jobbra a folyosó végén találsz minket. Parkolás a Károly János utcában vagy az épület mögötti lakótelepen lehetséges. Fizetős! Mobilparkolás tel.: 06 70/20/30 763 8012